Salată cu quinoa, varză roșie și broccoli
Postul Crăciunului ne oferă ocazia și motivația de a face anumite schimbări în planul nostru alimentar și de a face alegeri cât mai simple și mai aproape de natură. În acest context vine și propunerea mea de astăzi. Salată cu quinoa– o rețetă ușoară, colorată, plină de nutrienți, perfectă pentru prânz sau cină.
Quinoa este numită un superaliment datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale și alți nutrienți esențiali sănătății noastre.
Totodată, quinoa nu conține gluten, este ușor de digerat și nu are un conținut caloric ridicat, astfel încât o pot consuma fără probleme și persoanele cu intoleranță sau alergie la gluten.
Având un conținut ridicat de proteină, quinoa esta un aliment consumat de cei care urmează o dietă vegetariană sau raw-vegană.
Dacă vă place quinoa, puteți încerca și salata cu quinoa și verdețuri de primăvară sau salată detox cu quinoa.
Salată cu quinoa, varză roșie și broccoli
De ce avem nevoie
- 200 gr quinoa albă
- o varză roșie mică tocată
- un broccoli mic marunțit
- o ceapă albă sau roșie
- 50 gr baby spanac
- 30 gr merișoare
- sare, piper după gust
- ulei de măsline
- sirop de agave opțional
Cum se prepară
- Quinoa se spală bine în trei ape ( până când apa rămâne curată) și se pune la fiert cu puțină sare ( la 200 gr de quinoa se pun 400 ml de apă).
- După ce a fiert, o lăsăm să se răcească și pregătim restul ingredientelor.
- Spălăm bine legumele și începem să le mărunțim. Varza o tocăm subțire, broccoli îl mărunțim și tăiem ceapă solzișori.
- Adăugăm într-un bol legumele mărunțite, baby spanac și merișoarele. Adăugăm și uleiul, sare, piper, suc de lămâie( după gust) și siropul de agave ( pentru un gust mai dulceag).
- Amestecăm bine și putem servi salata.
- Poftă bună!