Tartă de ciocolată cu zmeură
Ce-ți poți dori de la un desert? Să fie delicios, să arate bine, să-l poți prepara în câteva minute… și să nu îngrașe. Deh, dacă ultima condiție n-o pot garanta, căci n-o să te poți limita doar la o bucățică, pentru celelalte trei bag mâna-n foc. Prin urmare, nu-ți fă probleme când dorești să impresionezi dar ești în criză de timp, căci soluția îți este acum la îndemână: tartă de ciocolată cu zmeură.
În plus, tarta noastra are nevoie de doar câteva ingrediente. Să vedem despre ce este vorba:
Pentru blat :
- 300 g biscuiți vegani;
- 100 g ulei de cocos sau unt vegan;
- 2 linguri de cacao.
Pentru cremă :
- o conservă lapte de cocos;
- 300 grame ciocolată neagră vegană (preferabil cu cel puțin 80-90% masă cacao);
- 150-200 g zmeură proaspătă.
Cum se face:
Topim uleiul de cocos la foc foarte mic sau pe bain-marie.
Mărunțim biscuiții întru-un robot de bucătărie cu lama S sau manual, cu ajutorul unul sucitor.
Adăugăm cacao, uleiul de cocos și amestecăm bine până compoziția seamănă cu un nisip umed.
Punem blatul de biscuiți în tavă, formăm o margine de doi centimetrii și presăm bine.
Punem blatul la rece până este gata crema.
Încălzim laptele de cocos într-o oală, dar suntem atenți să nu îl fierbem.
Când laptele este fierbinete, oprim focul și adăugăm ciocolata, mărunțită în bucăți.
Lăsăm doua minute ciocoata în lapte și amestecăm energic cu un tel, până se formeaza o cremă. Dacă considerăm necesar, mai putem adauga câteva lingurițe de îndulcitor natural (sirop de agave sau de arțar) și amestecăm din nou pentru omogenizare.
Punem crema peste blatul de biscuiți, o întindem uniform și oranăm pe deasupra cu zmeură.
Putem, de asemenea, ca în loc de zmeură să folosim alte ingrediente pentru ornare: frunzulițe de mentă sau piper roșu sau rozinchine sau nuci și sare de mare.
Lasam tarta de ciocolată la rece 2- 3 ore până se întărește crema.
Tartă de ciocolată și zmeură
Servim cu încredere: sigur va impresiona!
8 comentarii
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback: