tartă de ciocolată
Desert,  Rețete

Tartă de ciocolată cu zmeură

Ce-ți poți dori de la un desert? Să fie delicios, să arate bine, să-l poți prepara în câteva minute… și să nu îngrașe. Deh, dacă ultima condiție n-o pot garanta, căci n-o să te poți limita doar la o bucățică, pentru celelalte trei bag mâna-n foc. Prin urmare, nu-ți fă probleme când dorești să impresionezi dar ești în criză de timp, căci soluția îți este acum la îndemână: tartă de ciocolată cu zmeură.

tartă de ciocolată

În plus, tarta noastra are nevoie de doar câteva ingrediente. Să vedem despre ce este vorba:  

Pentru blat :

  • 300 g biscuiți vegani;
  • 100 g ulei de cocos sau unt vegan;
  • 2 linguri de cacao.

Pentru cremă :

  • o conservă lapte de cocos;
  • 300 grame ciocolată neagră vegană (preferabil cu cel puțin 80-90% masă cacao);
  • 150-200 g zmeură proaspătă.

Cum se face:

Topim uleiul de cocos la foc foarte mic sau pe bain-marie.

Mărunțim biscuiții întru-un robot de bucătărie cu lama S sau manual, cu ajutorul unul sucitor.

maruntim biscuitii

Adăugăm cacao, uleiul de cocos și amestecăm bine până compoziția seamănă cu un nisip umed.

Punem blatul de biscuiți în tavă, formăm o margine de doi centimetrii și presăm bine.

formăm bratul pentru tartă

Punem blatul la rece până este gata crema.

Încălzim laptele de cocos într-o oală, dar suntem atenți să nu îl fierbem.

încălzim laptele de cocos

Când laptele este fierbinete, oprim focul și adăugăm ciocolata, mărunțită în bucăți.

topim ciocolata

Lăsăm doua minute ciocoata în lapte și amestecăm energic cu un tel, până se formeaza o cremă. Dacă considerăm necesar, mai putem adauga câteva lingurițe de îndulcitor natural (sirop de agave sau de arțar) și amestecăm din nou pentru omogenizare.

pregatim crema

Punem crema peste blatul de biscuiți, o întindem uniform și oranăm pe deasupra cu zmeură.

punem crema in tartă

Putem, de asemenea, ca în loc de zmeură să folosim alte ingrediente pentru ornare: frunzulițe de mentă sau piper roșu sau rozinchine sau nuci și sare de mare.

punem tarta cu ciocolată la rece

Lasam tarta de ciocolată la rece 2- 3 ore până se întărește crema.

tartă de ciocolată

Tartă de ciocolată și zmeură

Servim cu încredere: sigur va impresiona!

8 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *