„After Eight”- Tort vegan
Este deja clasică combinația de mentă și ciocolată. Adevărul e că se-mbină perfect. Iar când alăturăm și cocosul, devine irezistibilă. Așadar, fani ai celebrelor tablete de ciocolată “After Eight”, acest tort este alegerea perfectă pentru voi. În plus și sănătoasă, căci nu conține pic de zahăr, ci doar ingrediente naturale, in proporție de 80% crude, astfel încât toți nutrienții rămân nealterați.
De ce avem nevoie:
pentru „blat”:
- 150 gr migdale crude;
- 50 gr curmale fără sâmbure;
- 50 gr prune uscate;
- 30 gr stafide;
- o lingură de cacao.
pentru cremă:
- 400 gr caju crud;
- 300 ml lapte cocos;
- 60 ml sirop agave;
- o lingură ulei de cocos;
- o lingură unt de cacao;
- 5- 6 picaturi ulei esențial de mentă (eu am folosit doTERRA);
- frunze proaspete de mentă (este opțional);
- 20 ml suc de lămâie.
pentru ciocolată:
- 150 gr ciocolată neagră vegană;
- 100 ml lapte de cocos.
Cum se face:
Pregătim o tavă cu inel detașabil. Punem pe fund o hârtie de copt și o prindem în inel.
Pentru a prepara blatul, punem într-un blender sau un robot cu lama S ingredientele uscate (migdalele, cacaoa), le mărunțim bine și apoi adăugăm ingredientele umede (curmalele, prunele și stafidele) și le mărunțim și pe acestea. Răsturnăm conținutul în tavă și îl întindem uniform, presând ușor.
Trecem la prepararea cremei. Întâi topim unul de cacao și uleiul de cocos pe bain-marie sau controlat, la temperatura de sub 40-42 grade C (cu ajutorul Thermomixului). Punem celelalte ingrediente într-un blender de mare putere și mărunțim până obținem o cremă fină. Adaugăm picturile de ulei esential de menta si mixam bine (la nevoie, adaugăm mai mult sirop de agave sau ulei de menta, în funcție de preferințe). Adăugăm untul de cacao și uleiul de cocos topite și mai blendăm până se încorporează.
Măruntim funzele de mentă și le amestecăm în cremă (pas opțional; eu îl recomand, pentru că ajută atât ca și gust, cât și vizual).
Turnăm crema peste blat, punem tava în congelator și o lăsăm până crema se întărește puțin.
Topim ciocolata pe bain- marie sau la Thermomix, împreună cu laptele de cocos și amestecăm până devine cremoasă. Turnăm ciocolata în tavă peste compoziție.
Lăsăm tortul să se odihnească la congelator, câteva ore (4-5 ore). Apoi îl scoatem din tavă, îl porționăm, lăsăm la temperatura camerei bucata pe care o consumăm, iar restul îl păstrăm la congelator chiar și mai bine de o lună. Simplu: când avem nevoie de ceva dulce de calitate, scoatem câte-o bucată-minune de la congelator.
Un comentariu
Pingback: