ruladă raw cu nucă
Desert,  Rețete

Ruladă raw cu nucă

Clienții bistroului nostru apreciază dulciurile pe care le preparăm aici, și în special pe cele raw (crude). Chiar dacă datorită situației speciale, pentru Paștile de anul acesta nu am pregătit tradiționalele cutii cu prăjituri asortate, m-am gândit să îți dau o idee potrivită ocaziei: ruladă raw cu nucă. Ca orice dulce raw, este foarte consistentă, însă având ingrediente naturale este un dulce sănătos. Bonus: combinația de arome amintește oarecum de clasicul cozonac.

De ce avem nevoie:

pentru blat:

  • 200 gr fulgi de ovăz (persoanele cu intolerantă la gluten pot folosi fulgi de hrișcă);
  • 100 gr caju;
  • 100 gr curmale;
  • 100 gr smochine;
  • 30 gr stafide;
  • 3 linguri ulei de cocos;
  • vanilie;
  • o lingură sirop de agave sau de arțar;
  • suc de la o jumătate de portocală.

pentru cremă:

  • 200 gr nucă;
  • 3 linguri de cacao (sau de carob pentru copii mici);
  • 2 linguri sirop de agave sau de arțar;
  • 20 gr stafide (+ optional, încă 20 gr stafide pe care le presărăm întregi peste cremă);
  • suc de lămâie;
  • rom

ingrediente pentru ruladă raw cu nucă

Cum se face:

Punem fulgii de ovăz în robotul de bucătărie cu lama S și îi facem făină. Adăugăm și caju-ul și îl mărunțim împreună cu ovăzul.

După ce am obținut o făină, punem fructele deshidratate (curmale, smochine și stafide) și le mărunțim până se leagă aluatul.

facem aluatul

Adăugăm sucul de portocală, siropul de agave, vanilia și uleiul de cocos topit la 30 gr C, amestecăm totul foarte bine la robot.

adaugam sirpul de agave

Scoatem aluatul și îl lăsăm deoparte până facem crema.

aluat ruladă raw

Pentru cremă măcinăm miezul de nucă în robotul cu lama S, adăugăm cacao, stafidele, siropul de agave, câțiva stropi de lămâie și romul.

facme prema pentru ruladă raw cu nucă

Le amestecăm până se leagă. Vom obține o crema mai groasă.

Partea mai migăloasă acum urmează. Întindem blatul pe o folie alimentară cu ajutorul unui sucitor, iar peste foaia de blat, întindem bine crema cu o spatula. Opțional presărăm stafide peste cremă.

intindem alutul

Rulăm cât putem de strâns, învelim în folie.

rulam rulada

Punem rulada la rece 2-3 ore sau peste noapte. Se păstrează la frigider 5- 6 zile sau la congelator 30 de zile.

ruladă raw cu nucă

ruladă raw cu nucă

Îți doresc îndemânare!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *