Steak de conopidă
Prânz/ Cină,  Rețete

Steak de conopidă cu mâncare de năut

Conopida, ca și alte rude de-ale ei din familia cruciferelor (broccoli, varza de Bruxelles), nu-ți poate fi indiferentă: ori o iubești, ori o urăști. În general copiii se poziționează în a doua variantă… Mie însă, gurmand fiind de mic, îmi plăcea mult conopida încă de pe vremea când mi-o gătea mama în salată cu maioneză. Acum, când și realizez beneficiile pe care le aduce sănătății noastre, o prețuiesc și mai mult. E bine să știi că această legumă conține vitaminele B1, B2, B3, B6 și B9 (inclusiv colina, importantă pentru dezvoltarea neuronală și pentru menținerea sănătății creierului), Omega 3, vitamina K, vitamina C, fosfor, potasiu și mangan și mulți fitonutrienți. O cană de conopidă îți asigură aproximativ 30% din necesarul de fibre și proteine pentru o zi întreagă. De aceasta îți recomand să incluzi conopida în dieta ta, cel puțin săptămânal. Iată și o idee pentru un fel principal delicios: steak de conopidă cu mâncare de năut.

Steak de conopidă
Steak de conopidă

De ce avem nevoie:

  • o ceapă mare;
  • doi morcovi;
  • 3 căței de usturoi;
  • 300 gr năut;
  • 3 roșii proapete sau o conservă de roșii cuburi;
  • sare, piper, busuioc;
  • usturoi granulat, boia afumată iute;
  • o conopidă;
  • ulei de măsline.

Cum se prepară:

Spălăm bine năutul și îl lăsăm peste noapte la înmuiat. A doua zi punem năutul la fiert pentru aproximativ 40 – 50 de minute (până bobul devine moale) și apoi scurgem apa rămasă.

Cât timp fierbe năutul ne ocupăm de steak-ul de conopidă. Tăiem conopida felii. O stropim cu ulei de măsline si presărăm sare, piper, usturoi granulat si boia afumată iute ( putem folosi orice condiment ne place).

Punem conopida la cuptor la 180 gr C, pentru 10 minute, după care o întoarcem pe cealaltă parte și o mai lăsăm încă 10- 15 minute, până își face crusta.

Steak de conopidă

Pentru mâncarea de năut, începem prin a tăia ceapa mărunt si apoi a o căli în puțin ulei.

Curățăm morcovii și îi dăm pe răzătoare. Îi punem peste ceapă și îi călim împreună.

Adăugăm roșiile tăiate (sau conserva de roșii) si usturoiul. Fierbem câteva minte după care adăugăm năutul și mai dăm un clocot.

Asezonăm cu sare, piper și busuioc, după gust.

Steak de conopidă
Steak de conopidă

Mâncarea este gata, să ai poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *