Rosti de cartofi cu ouă în două variante
Inspirat de o emisiune văzută la televizor acum ceva timp, am hotărât să prepar și eu acest rosti de cartofi. Acest preparat poate alcătui un mic dejun sau un prâz consistent, este foarte hrănitor și conține un excelent amestec de culori, gusturi și texturi.
Rosti-ul este de fapt, o clătită din cartofi rași, în care se pot adăuga și alte ingrediente (ceapă, morcov, ierburi, etc). Fie că folosiți cartofi fierți sau cartofi cruzi, gustul va fi unul pe măsură fiind o adevărată plăcere să îl mâncațî.
Eu am gătit două preparate, unul pentru micul dejun, unde am prăjit cartofii în unt și i-am servit alături de un ou poșat și unul pentru prânz, în care am copt cartofii împreună cu ouăle la cuptor.
Voi pe care îl alegieți?
Iată cum putem face două variante de rosti de cartofi cu ouă.
De ce avem nevoie:
Pentru rosti cu legume și ouă la cuptor:
– 3 cartofi;
– 2 morcovi;
– sare, piper;
– ulei de măsline;
– 4 ouă;
– 50 gr spanac;
– 50 gr tofu (afumat sau simplu);
– 100 gr mazăre (congelată sau la conservă);
– o linguriță de muștar;
– o linguriță sirop de agave sau miere;
– puțin suc de lămâie;
Pentru rosti la tigaie cu ou poșat:
– doi cartofi mari;
– sare, piper, usturoi pudră;
– 2 ouă;
– două cuburi de unt;
– ulei de măsline;
– 1 litru de apă;
– oțet;
– rucola sau alte verdețuri;
– roșii chery, oțet balsamic, sare;
Cum se prepară:
Rosti cu legume și ouă la cuptor:
Curățăm cartofii, morcovii și îi dăm pe răzătoare. Adăugăm sare, îi stoarcem bine, apoi îi lăsăm puțin deoparte.
Într-un castron amestecăm uleiul de măsline cu sare și piper.
Stoarcem pe rând câte o mână din compoziție și o adăugăm în castron.
După ce am stors toată compoziția, o amestecăm cu uleiul și o distribuim într-o tavă unsă cu ulei.
Punem cartofii la cuptor până devin crocanți și aurii la suprafață (aproximativ 15- 20 minute).
Când cartofii sunt aproape copți, spargem cele 4 ouă și mai dăm la cuptor pentru 10 minute.
Facem un dressing din muștar, cu miere/sirop de agave și lămâie, pe care îl amestecăm cu spanacul și mazărea.
Scoatem tava din cuptor și servim rosti-ul cu salata de spanac, iar tofu îl presărăm pe deasupra.
Rosti cu ou poșat:
Curățăm cartofii și îi dăm pe răzătoare. Punem sare, usturoi pudră și piper.
Încingem o tigaie în care punem untul și o lingură de ulei de măsline, stoarcem bine cartofii și îi modelăm în mâna pentru a face două clătite pe care le prăjim puțin pe fiecare parte.
Ouăle poșate le preparăm ca cele din articolul ” Toast cu avocado și ou poșat‘‘.
Pregătim o salată din rucola (sau orice alte verdețuri aveți) cu roșii, oțet balsamic, ulei și sare
Acum că avem toate ingredientele pregătite, ne rămâne doar să montăm farfuria. Punem rosti-ul de cartofi apoi oul poșat și servim alături de salata de rucola cu roșii.
Oricare din cele două variante se prepară relativ repede și cu siguranță o să vă impresionați familia!!!
Să aveți poftă!