Salată cu verdețuri de primavară și quinoa
Cred că am mai spus, dar merită să repet, ador primăvara salatele cu multe și variate frunze. Te sfătuiesc și pe tine să expoatezi la maxim această bogăție și în acest sezon să nu trecă o zi fără cel puțin o salată cu verdețuri. Nu ai scuze, căci piețele sunt pline; pătrunjel, mărar, leurdă, lobodă, măcriș, stevie, mangold spanac sunt doar cele mai cunoscute.
Dacă despre beneficiile leurdei ți-am vorbit aici , mă voi opri asupra celor pe care ni le oferă loboda: această frunză, viu colorată în verde sau vișiniu, conține cantități semnificative de vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, fier, carotenoizi, proteine, zinc, seleniu, triptofan, fibre, având capacitatea de a regla digestia, de a îmbunătăți sănătatea rinichilor, de a întări sistemul imunitar, de a detoxifia sângele și de a regla cardiovascularitatea.
Și dacă te-am convins cât este de important pentru sănătatea organismuluieste să-i oferi zilnic porția de ”verde”, să-ți și arăt cât de simplu este să o faci… iar tu vei descoperi singur, fără-ndoială, și cât de gustos este… Prin urmare, astăzi preparăm salată cu quinoa și verdețuri de primăvară.
De ce avem nevoie:
– 200 gr quinoa (albă sau mix din quinoa alba, roșie și neagră);
– o legătură de pătrunjel;
– o legătură de măcriș;
– o legătură de lobodă roșie;
– o legătură de ceapă verde;
– câteva frunze de leurdă;
– suc de lămâie (după gust);
– sare, piper;
– ulei de măsline;
Cum se prepară:
Spălăm bine quinoa în trei ape, si o punem la fiert (pentru o cană de quinoa folosim doua căni de apă). Dacă folosim mix de quinoa, fierbem separat quinoa alba de quinoa roșie și cea neagră (cele două din urmă merg fierte împreună). Lăsăm quinoa să se răcească.
Spălăm bine frunzele de primavară.
Mărunțim ceapă verde și restul frunzelor, apoi le amestecăm bine împreună cu quinoa.
Stoarcem sucul de la o lămâie și adăugăm ulei de măsline.
Asezonăm cu sare și piper după gust și amestecăm bine.
Opțional, puteți adauga semințe, nuci, sau fructe deshidratate (de exemplu merișoare).
5 comentarii
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback: