Tartă vegană cu lime
Desert,  Rețete

Tartă vegană cu lime

Un desert de vară, fin și fresh. Integral vegan și fără coacere. O cremă light, aerată și foarte aromată. Pentru mine a fost love at first sight. Sunt foarte curios dacă te va cuceri și pe tine această tartă vegană cu lime.

Tartă vegană cu lime
Tartă vegană cu lime

Lime-ul sau lămâia verde este apreciată nu doar pentru aroma sa inconfundabilă dar și pentru proprietațile sale curative. Este mai bogată în antioxidanți decât lămâia și mai puțin acidă, are un conținut ridicat de vitamina C, calciu, tiamină, vitamina A, fier, niacină, vitamina B, fosfor, riboflavonoină și proteine, elemente ce îmbunătățesc respirația și digestia, întăresc oasele și imunitatea, detoxifică și fortifică organismul, acționând astfel nu doar în tratarea, ci și în prevenirea bolilor.

De ce avem nevoie:

pentru blat:

  • 200 gr biscuiți digestivi vegani;
  • 3 linguri de ulei de cocos;
  • 50 gr fulgi de cocos;
  • două linguri sirop de agave.

pentru cremă:

  • 400 gr lapte de cocos (o conservă);
  • suc de la două lime;
  • coajă de lime bio/ netratată chimic;
  • 3 linguri sirop de agave;
  • 50 ml apă;
  • 10 gr agar-agar;
  • o lingură de ulei de cocos, opțional.

Cum se prepară:

Biscuiții se mărunțesc într-un robot de bucătărie cu lama S și se amestecă cu uleiul de cocos, fulgii și siropul de agave, până obținem un blat puțin lipicios.

Se pune blatul în într-o formă de tort cu inel, tapetată inițial cu hârtie de copt. Presăm blatul pe fundul tăvii și puțin în sus pe perete, astfel încât să formăm o bordură.

Punem blatul la rece până ne ocupăm de cremă.

Pentru a se bate bine, te sfătuiesc să pui conserva de lapte de cocos la frigider pentru câteva ore.

Luăm din conservă partea groasă, crema de cocos, și o batem putin cu un mixer, pentru a deveni mai aerată. Nu insistăm prea mult, pentru a nu se tăia crema. Adăugăm siropul de agave, coaja de lămâie și sucul de lime și mixăm bine.

Partea lichidă din conservă o încălzim pe foc, împreună cu 50 ml apă. Când conținutul fierbe, presărăm cele 10 gr de agar-agar și lăsăm la fiert pentru 2 minute până se îngroașă puțin.

Adăugăm lichidul gelafiat în cremă și mai mixăm puțin.

Turnăm crema obținută peste blat și lăsăm la rece pentru câteva ore.

Tartă vegană cu lime

Ornăm tarta după inspirație.

Tartă vegană cu lime
Tartă vegană cu lime

Poți încerca și tarta cu ciocolată și zmeură.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *