Friptură de pleurotus cu piure de țelină
Tu ai încercat friptura de pleurotus? Este delicioasă și foarte ușor de preparat.
Tot secretul constă în combinația de ingrediente cu care le vom marina bine.
Ciupercile pleurotus sunt extraordinare în ciorba care aduce cu vestita ciorbă de burtă, datorită texturii acestora sau pane, alături de cartofi la cuptor.
Eu prefer însă varianta lor mai natur, ca friptură.
Se pot servi atât calde cât și reci, cu diverse garnituri sau chiar și în wrap-uri, sandwich-uri sau de ce nu și în burger.
Eu le-am servit împreună cu piure de țelină și roșii cherry coapte.
În continuare, vă las ingredientele și modul de preparare
Friptură de ciuperci pleurotus cu piure de țelină
Ingredients
Pentru piure
- 3 cartofi
- o ceapă
- o țelină mică
- o lingură ulei de cocos
- smântână de gătit din soia opțional
Pentru friptură
- 500 gr ciuperci pleurotus o caserolă
- o linguriță pudră de usturoi
- o linguriță boia dulce
- o linguriță cimbru uscat
- o linguriță oregano
- 2 linguri drojdie inactivă
- ulei de măsline
În plus
- 300 gr roșii cherry
- sare, cimbru, busuioc după gust
Cum se prepară:
Curățăm legumele pentru piure, le tăiem și pe punem la fiert.
Între timp, tăiem puțin din codițele ciupercilor pleurotus și le amestecăm cu uleiul de măsline și condimentele ( boia dulce, usturoi, cimbru, oregano, drojdie inactivă, sare, piper). Ideal este să lăsăm ciupercile la marinat minim 30 de minute, dar acesta pas este opțional.
Așezăm ciupercile în tavă și le punem la cuptorul preîncălzit la 180 gr. C pentru 20 de minute.
Roșiile cherry, le spălăm, le condimentam după gust și le așezăm într-o tavă pe care o adăugăm la cuptor împreună cu ciupercile (roșiile au nevoie de maxim 10- 12 minute de coacere. Le putem pune odată cu ciupercile sau după ce au trecut 10 minute din timpul alocat ciupercilor).
Când legumele pentru piure sunt fierte, le scurgem de apă. Adăugăm uleiul de cocos, sare, puțin suc de lămâie, piper și smântână de soia pentru gătit (opțional). Blendăm bine până se formează un piure cremos.
Servim piureul de țelină cu ciupercile pleurotus și roșiile coapte.
Un comentariu
Pingback: