
Salată de paste cu legume și sos de avocado
Înaintea fiecăreia dintre cele două mari sărbători îmi propun să fiu ponderat, echilibrat, să mănânc corect și fără excese… De prisos să vă spun că nu prea reușesc… Și dacă stau bine și mă gândesc, masa îmbelşugată este unul din farmecele acestor sărbători… Și tot așa, după aceste prea-bogate experiențe, simt nevoia de mese mai simple, mai crude… mai rare. Rețeta pe care ți-o propun astăzi, salată de paste cu legume și sos de avocado poate fi prânzul tău în această perioadă de revenire. Dar foarte bine poate fi și unul dintre felurile unei mese festive.
Folosesc cât pot de des avocado în rețetele mele, pentru că îl consider un fruct-minune. Ți-am mai vorbit despre beneficiile lui aici ( toast cu avocado și tofu scramble). Iar dacă-i alăturăm roșii, măsline, rucola, busuioc și îndrăgitele paste, succesu-i garantat: o salată solară, cu arome mediteraneene.
Vei fi surprins cât de rapid se prepară salata de paste cu legume și sos de avocado.
De ce avem nevoie:
- 300 gr fussili;
- 200 gr roșii cherry;
- 200 gr porumb dulce (conservat sau congelat);
- 100 gr măsline verzi fără sâmburi;
- 50 gr rucola proaspătă.
Pentru sos:
- 2 bucăți avocado;
- jumătate de lămâie;
- 2 căței de usturoi;
- 50 gr spanac;
- 50 ml lapte de soia;
- sare, piper;
- 2-3 frunze de busuioc verde (opțional)

Cum se face:
Punem pastele la fiert, conform instrucțiunilor înscrise pe ambalaj.
Între timp pregătim legumele: roșiile le tăiem în jumătate sau în patru (în funcție de cât sunt de mari), mărunțim măslinele (sau le poți lăsa întregi, dacă preferi) și spălăm rucola. Porumbul dacă este conservat îl scurgem iar dacă este congelat îl tragem ușor la tigaie în puțin ulei de măsline, sare și un strop de lamâie.

Punem avocado, spanacul, usturoiul, sucul de lămâie, laptele de soia și optional frunzele de busuioc în cana unui blender și mixăm bine până obținem un sos cu consistență cremoasă. Condimentăm cu sare și piper după gust.

După ce pastele sunt fierte, le scurgem și le clătim sub un jet de apă rece. Le lăsăm să se răcească și apoi amestecăm pastele cu legumele și cu sosul de avocado.

Salata noastră este gata și poate fi servită. Poftă bună!

Salată de paste cu legume și sos de avocado
S-ar putea să-ți placă și

Noodles cu tofu și ciuperci pleurotus în stil asiatic
21 aprilie 2021
Cartof umplut cu mâncare de năut, ciuperci și zacuscă
12 ianuarie 2022
Un comentariu
Pingback: