Supă rece de avocado
Supele reci mi s-au părut întotdeauna o alegere excelentă pentru zilele toride de vară. Ne hrănim, ne hidratăm, ne energizăm și ne răcorim în același timp. Pot să-ți propun multe combinații pe care clienții bistroului nostru le-au îndrăgit, însă cred că dintre toate, supa rece de avocado se asortează cel mai bine anotimpului.
Despre beneficiile pe care consumul de avocado le aduce organismului nostru am scris aici.
Combinației clasice avocado-castravete-mentă i-am adăugat 2 elemente-surpriză: mărul și cimbrul. Rezultatul: o explozie de arome. Pentru consistență am folosit semințele de floarea soarelui, mai neutre dpdv al gustului. Adaugă neapărat toppingul pentru un plus de textură și savoare.
De ce avem nevoie pentru a prepara supa rece de avocado:
- 1 avocado;
- 1 castravete;
- 1 măr (de preferat verde);
- câteva frunze de mentă;
- cimbru verde;
- o mână de spanac;
- 50 gr semințe floarea-soarelui;
- 2 linguri ulei de măsline;
- 150 ml apă;
- sare, lămâie după gust.
Cantitățile sunt pentru 2 porții.
Pentru topping:
- 1 castravete mic;
- 2 felii de lămâie bio;
- cimbru, sare după gust.
Cum se prepară:
Spălăm bine toate ingredientele.
Curățăm castravetele și mărul de coajă.
Punem toate ingredientele pentru supă în cana unui blender și mixăm bine până obținem o cremă. Spre final adaugăm sarea și lămâia, după gust. Dacă dorim o consistență mai lichidă, putem să suplimentăm cantitatea de apă. Putem adăuga chiar 2-3 cuburi de gheță.
Pentru topping spălăm bine castravetele și lămâia și le tăiem cubulețe, fără să le curățăm de coajă. Adaugăm sare și cimbru după gust.
O lăsăm să se odihnească 10 minute la frigider, dar nu mai mult, căci ingredientele fiind crude, oxidează.
Poftă bună!
Un comentariu
Pingback: