Pate de fasole mung cu prune uscate
Dacă ești fan hummus atunci cu siguranță vei îndrăgi și acest pate de fasole mung.
Fasolea mung este printre cele mai hrănitoare alimente din familia leguminoaselor. Reprezintă o sursă importantă de proteine și fibre, cu conținut scăzut de sodiu și grăsimi. Sunt prezente vitaminele A, E, D, C și K, complexul vitaminic B, calciu, potasiu, fier, magneziu, fosfor, zinc, cupru și mangan
Fasolea mung are proprietăți antiinflamatorii și este ușor de digerat, spre deosebire de alte leguminoase.
Datorită faptului că are un conținut mare de fibre, fasolea mung este printre cele mai sățioase alimente, ceea ce o face să fie un ingredient de luat în seamă atunci când vrei să scapi de kilogramele nedorite.
Acum că ai aflat câteva informații despre fasolea mung, putem trece la ingrediente și la modul de preparare al acestuia.
Poți servi acest pate cremos cu lipie și bețe de legume sau chiar în sandwich.
De ce avem nevoie:
- 300 gr fasole mung;
- 100 gr prune uscate;
- doi caței de usturoi;
- o linguriță de oțet de mere;
- o linguriță de coriandru pudră;
- 50 ml ulei de măsline;
- două linguri din apa în care a fiert fasolea;
- sare, piper după gust;
Cum se prepară:
Fasolea mung o hidratăm peste noapte iar a doua zi îi schimbam apa și o fierbem aproximativ 15 minute.
Într-un robot cu lama s, adaugăm fasolea, usturoiul, prunele, uleiul, apa și condimentele.
Mixăm bine până se formează o pastă.
La nevoie mai adăugăm sare, piper și oțet ( în funcție de gustul fiecăruia).
Servim pateul cu pâine prăjită și fingers de legume.
Poftă bună!
2 comentarii
Cristina Butunoi
Multumesc pentru reteta! O incerc!
O intrebare? Prunele nu dau un gust dulceag?
The colors of cooking
ba da, dau un gust dulceag si o aroma speciala