Supă cu tăiței
Știu leacul perfect pentru zile ca aceasta, ploioase, mohorâte și răcoroase: supa cu tăiței. Nu știu cum e pentru tine, dar mie acest preparat, poate mai mult ca altele, îmi amintește de copilărie. Parcă era câte-o supă cu tăiței pentru fiecare ocazie… supa cu tăiței de la sărbătorile religioase mari, supa cu tăiței pe care mi-o făcea mama când eram bolnav sau supa pe care o serveau la diverse evenimente.
Desigur, n-o să-ți propun rețeta clasică, ci una mai ușoară, vegană.
Cum tăițeii sunt vedeta acestui preparat, ai grijă să alegi unii de calitate. Pot fi foarte subțiri, sau puțin mai lați, în funcție de preferințe. Poți alege tăiței fără ou de grâu dur sau tăiței de orez.
De ce ai nevoie:
- o ceapă;
- jumătate de țelină;
- 2 morcovi;
- un păstârnac;
- doi caței de usturoi;
- un zuchinne (opțional);
- 200 gr tăiței;
- o legătură de pătrunjel;
- ulei de măsline;
- sare, piper.
Cum se prepară:
Tocăm ceapa și o opărim în 2 linguri de ulei, în care adăugăm și puțină apă.
Curățăm toate legumele de coajă și incepem sa le taiem cubulețe. Morcovii ii putem tăia și rondele.
După ce am tăiat legumele, le punem la fiert peste ceapă. Completăm cu apă, astfel încât legumele să fie acoperite total de lichid. Lăsăm să fiarbă la foc moderat.
La final, după ce legumele sunt fierte, adăugam tăițeii și mai dăm un clocot.
Condimentăm supa după gust cu sare și piper
Tocăm pătrunjelul verde și îl presărăm peste supă.
Poftă bună!
Dacă îți place această supă, poți încerca și ciorba de fasole.