Supă cremă de patrunjel
Rețete,  Supe

Supă cremă de pătrunjel verde cu crutoane de tofu

Dintre supele verzi (broccoli, zucchine, mazăre, spanac, leurdă, etc), supa cremă de pătrunjel proaspăt este preferată mea… Dacă mi-ar cere cineva să rezum într-un cuvânt senzația pe care o am când gust această supă, nu m-aș putea hotărî dacă să spun sănătate, prospețime sau vitalitate... poate reușiți voi!

Recunosc faptul că folosesc mult mai mult frunza de pătrunjel decât rădăcina. Aproape orice mâncare arată mai vie dacă presari deasupra o mâna de frunze tăiate… Iar aspectul este partea secundară, căci principalul e beneficiul adus sănătății noastre: întăritor al sistemului imunitar (conține mai multă vitamina C decât lămâia), bun stimulent al sistemului nervos, antiinfecțios, vasodilatant, bun regenerator capilar.

Nu avem deci cum să mai stăm pe gânduri; astăzi gătim Supă cremă de pătrunjel verde cu crutoane de tofu

De ce ai nevoie:

–        4-5 legături de pătrunjel verde;

–        2 cepe;

–        o rădăcina de păstârnac;

–        2-3 cartofi mici;

–        4 căței de usturoi;

–        o lingură de ulei de măsline;

–        o conservă lapte de cocos;

–        un pachet de tofu;

–        pudră de usturoi;

–        sos de soia;

–        apă (2-3 l, cât să acopere generos legumele)

ingrediente supă cremă de patrunjel

Cum se face:

1.     Mărunțim ceapa și usturoiul și le sotăm în uleiul de măsline 5 minute.

calim ceapa pentru supă

2.     Tăiem bucăți cartofii și păstârancul, le adăugăm peste ceapă, punem apă și lăsăm totul la fiert până când legumele se înmoaie.

Punem toate legumele la fiert

3.     Între timp ne ocupăm de crutoane. Tăiem tofu cubulețe și le sotam în sosul de soia, împreună cu pudra de usturoi și sare, câteva minute. Le scoatem pe o farfurie. Dacă nu preferați tofu, puteți sota câteva semnițe decojite de floarea soarelui, caju, goji și coajă de lămâie bio, adăugați sare după gust și obțineți un topping de efect.

crutoane de tofu pentru supă

4.     Când legumele sunt fierte, adăugăm pătrunjelul verde, stingem focul și îl lăsăm să se înnăbușe 2 minute în supă.

inabusim patrunjelul in supă cremă de patrunjel

5.     Punem legumele și frunzele împreună cu conservă de cocos într-un blender. Blendăm până când obținem o cremă fină. Important: nu adăugăm toată apa de la început, ci pe parcurs, până avem consistența dorită.

blendam supa pentru a obrine o cremă de pătrunjel

6.     Servim în farfurie cu crutoanele de tofu, simplu sau cu alt topping preferat.

Cantitatea corespunde pentru 6 porții.

supă cremă de pătrunjel

Puteți încerca si ciorba de fasole păstai, o ciorbă ușoara si plină de vitamine.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *