Supă cremă de pătrunjel verde cu crutoane de tofu
Dintre supele verzi (broccoli, zucchine, mazăre, spanac, leurdă, etc), supa cremă de pătrunjel proaspăt este preferată mea… Dacă mi-ar cere cineva să rezum într-un cuvânt senzația pe care o am când gust această supă, nu m-aș putea hotărî dacă să spun sănătate, prospețime sau vitalitate... poate reușiți voi!
Recunosc faptul că folosesc mult mai mult frunza de pătrunjel decât rădăcina. Aproape orice mâncare arată mai vie dacă presari deasupra o mâna de frunze tăiate… Iar aspectul este partea secundară, căci principalul e beneficiul adus sănătății noastre: întăritor al sistemului imunitar (conține mai multă vitamina C decât lămâia), bun stimulent al sistemului nervos, antiinfecțios, vasodilatant, bun regenerator capilar.
Nu avem deci cum să mai stăm pe gânduri; astăzi gătim Supă cremă de pătrunjel verde cu crutoane de tofu
De ce ai nevoie:
– 4-5 legături de pătrunjel verde;
– 2 cepe;
– o rădăcina de păstârnac;
– 2-3 cartofi mici;
– 4 căței de usturoi;
– o lingură de ulei de măsline;
– o conservă lapte de cocos;
– un pachet de tofu;
– pudră de usturoi;
– sos de soia;
– apă (2-3 l, cât să acopere generos legumele)
Cum se face:
1. Mărunțim ceapa și usturoiul și le sotăm în uleiul de măsline 5 minute.
2. Tăiem bucăți cartofii și păstârancul, le adăugăm peste ceapă, punem apă și lăsăm totul la fiert până când legumele se înmoaie.
3. Între timp ne ocupăm de crutoane. Tăiem tofu cubulețe și le sotam în sosul de soia, împreună cu pudra de usturoi și sare, câteva minute. Le scoatem pe o farfurie. Dacă nu preferați tofu, puteți sota câteva semnițe decojite de floarea soarelui, caju, goji și coajă de lămâie bio, adăugați sare după gust și obțineți un topping de efect.
4. Când legumele sunt fierte, adăugăm pătrunjelul verde, stingem focul și îl lăsăm să se înnăbușe 2 minute în supă.
5. Punem legumele și frunzele împreună cu conservă de cocos într-un blender. Blendăm până când obținem o cremă fină. Important: nu adăugăm toată apa de la început, ci pe parcurs, până avem consistența dorită.
6. Servim în farfurie cu crutoanele de tofu, simplu sau cu alt topping preferat.
Cantitatea corespunde pentru 6 porții.
Puteți încerca si ciorba de fasole păstai, o ciorbă ușoara si plină de vitamine.
2 comentarii
Pingback:
Pingback: