Supă rece de sfeclă
Rețete,  Supe

Supă rece de sfeclă

Dacă zilele trecute ți-am prezentat rețeta supei reci de avocado, m-am gândit că n-ar strica și una pentru zile mai înnorate, care să-ți pună sângele în mișcare. Căci sunt bine-știute proprietățile sfeclei roșii de a relaxa vasele de sânge, contribuind astfel la o bună circulație sangvină și la reducerea tensiunii arteriale. În plus, sfecla are proprietăți detoxifiante pentru ficat, de normalizare a tranzitului intestinal, de reglare a colesterolului și proprietăți antiinflamatoare. Iată câte motive ai să încerci supa rece de sfeclă – o alternativă mai gustoasă la renumitul și vindecătorul suc de sfeclă roșie.

De ce avem nevoie pentru a prepara supa rece de sfeclă:

  • o sfeclă roșie mare sau 2 mici;
  • 1 castravete;
  • 1 măr (de preferat verde);
  • ½ ceapă roșie;
  • un cățel de usturoi (opțional);
  • ¼ ardei kapia;
  • 50 gr semințe floarea-soarelui;
  • oțet balsamic (poți înlocui cu lămâie), sare – după gust;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 150 ml apă;
  • mărar.

Cantitățile sunt pentru 2 porții.

Pentru topping:
  • ½ sfeclă roșie;
  • ¼ măr;
  • ½ castravete;
  • ½ tijă apio.

Cum se prepară:

Spălăm bine toate ingredientele.

Curățăm sfecla, castravetele și mărul de coajă.

Punem toate ingredientele pentru supă în cana unui blender și mixăm bine până obținem o cremă. Spre final adaugăm sarea și oțetul balsamic, după gust. Dacă dorim o consistență mai lichidă, putem să suplimentăm cantitatea de apă.

Pentru topping spălăm ingredientele, le curățăm și le tăiem cubulețe.

Supă rece de sfeclă

Consumăm imediat supa, căci fiind crudă, își va schimba foarte repede consistența, culoarea și gustul.

Să-ți fie de bine!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *