Chiftele de linte
Prânz/ Cină,  Rețete

Chiftele de linte

Astăzi îți voi arăta cum fac eu chiftele de linte. Un preparat pe care-l poți servi cum vrei, când vrei. Le poți consuma reci, alături de alte preparate-antreu: pune-le pe-o foaie de salată și stropește-le cu un sos de muștar. La fel de bine, le poți consuma calde, cu varză albă scăzută, varză roșie caramelizată sau cu o mâncare de praz. Sau condimentează-le mai mult (boia afumată sau chimion), modelează-le mai mare, gătește-le în cuptor sau în tigaie și vei obține savuroase chiftele pentru burgeri. Sau găsește tu combinația care-ți place!

Pe lângă faptul că este foarte gustoasă, lintea are și numeroase proprietăți despre care am scris aici. Tot în acest articol găsești și indicații de fierbere.

Să vedem împreună care sunt pașii pentru a obține delicioasele chiftele de linte.

De ce avem nevoie:

  • 300 gr linte verde;
  • o ceapă;
  • un morcov;
  • doi căței de usturoi;
  • 300 gr ciuperci (opțional);
  • 5- 6 linguri de pesmet;
  • sare, piper după gust;
  • o linguriță de cimbru;
  • 50 gr nucă.

Cum se prepară:

Fierbem lintea.  Între timp tăiem ceapa mărunt și o călim în puțin ulei de măsline.  Adăugăm morcovul și ciupercile date pe răzătoare .

Gătim legumele câteva minute.

Când lintea este fiartă o scurgem de apă și adăugăm în ea compozitia de legume, nucile și condimentele.

Amestecăm și punem pesmetul.

Formăm chifteluțele și le punem în tavă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 gr C, pentru aproximativ 10 minute.

Chiftele de linte
Chiftele de linte

Scoatem chiftelele de la cuptor și le lăsăm puțin la răcit. Acestea sunt moi după coacere, însă nu trebuie să ne îngrijorăm, căci ele se vor întări odată cu răcirea.

Dacă preferi, poți prăji chiftelele în tigaie, cu puțin ulei de măsline, în loc să le prepari în cuptor 9 sunt delicioase oricum le-ai prepara).

Poftă bună!

Chiftele de linte
Chiftele de linte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *