Unt vegan de casă
În magazine poți găsi multe alternative de unt vegan, dar nu toate sunt sănătoase și de obicei sunt foarte scumpe.
Acest unt vegan de casă se prepară în 5 minute și se păstrează două trei săptămâni la frigider. Dacă este congelat acesta se păstrează pentru 3 luni.
Poți folosi acest unt vegan pentru orice preparate care necesită unt obișnuit. Îl poți folosi chiar și la prăjituri sau creme.
Prin urmare, în cele ce urmează îți voi arăta cum se prepară un unt vegan neted, consistent și foarte delicios din doar 7 ingrediente. Cu siguranță îl vei prepara și tu!
De ce avem nevoie:
- 240 ml ulei de cocos topit;
- 30 ml ulei de măsline;
- 80 ml lapte de soia sau migdale;
- o linguriță oțet de mere;
- o lingură de drojdie inactivă;
- sare (după gust);
- un vârf de linguriță de turmeric;
Cum se prepară:
Topim uleiul de cocos.
În cana unui blender punem toate ingredientele (laptele de soia sau migdale, uleiul de măsline, oțetul de mere, turmericul, drojdia inactivă, sarea și uleiul de cocos) și blendăm bine câteva secunde.
Compoziția din blender o punem într-o formă și o lăsăm la rece până se întărește.
Servim untul pe pâine prăjită sau îl putem folosi la gătit.
Putem folosi untul și la prăjituri sau creme, dar în acest caz nu adăugăm sare.
Poftă bună!