Chiftele de fasole în sos marinara și piure de țelină
2 decembrie 2021
Acestea sunt cele mai simple și chiftele de fasole vegane. Sunt delicioase, consistente și foarte ușor de preparat.
Am legat chifteluțele cu tărâțe de psyllium ceea ce le face să fie fără gluten. Dacă nu aveți tărâțe de psyllium, puteți folosi pesmet.
Pentru chifteluțe aveți nevoie de foarte puține ingrediente:
- Fasole albă
- Fasole neagră
- Ceapă (tăiată mărunt)
- Usturoi (dat prin presă sau mărunțit )
- Tărâțe de psyllium ( sau pesmet)
- Ulei de măsline
- Condimente
Le puteți servi alături de piure, paște sau orez și cu siguranță o să aveți o cină sau un prânz perfect.
În această rețetă, eu am gătit un sos marinara în care am adăugat chiftelele de fasole și le-am servit alături de un piure de țelină.
În continuare, puteți găsi ingredientele și modul de preparare.
Chiftele de fasole în sos marinara și piure de țelină
Acestea sunt cele mai simple și bune chiftele veganefăcute din fasole. Sunt delicioase, consistente și foarte ușor de preparat.
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 40 minutes mins
Total Time 1 hour hr
Course Cină, Prânz
Cuisine Vegan
Servings 4
De ce avem nevoie
Pentru piure
- 3 cartofi
- o ceapă
- o țelină mică
- sare, piper, suc de lămâie după gust
- o lingură ulei de cocos
- smântână de gătit din soia opțional
Pentru sosul marinara
- două cepe
- 6 căței de usturoi
- 400 gr roșii cuburi
- o lingură pastă de tomate
- 100 ml vin alb opțional
- cimbru, sare, piper, oregano după gust
- apă dacă scade sosul
Pentru chiftele
- 500 gr mix de fasole am folosit fasole neagră și albă
- o ceapă
- 2 căței de usturoi
- 3 linguri pesmet sau tărâțe de psyllium
- o lingura ulei de măsline
- sare, piper, boia dulce, boia afumată, coriandru pudră, cimbru, busuioc după gust
Cum se prepară
- Punem legumele pentru piure la fiert și pregătim sosul.
- Mărunțim ceapa, usturoiul și le călim puțin în ulei de măsline.
- Adăugăm roșiile, vinul, pasta de tomate și condimentele.
- Lăsăm la fiert pentru 30 minute la foc mic și amestecăm din când în când (dacă scade sosul prea mult mai adăugăm apă)
- Până se fierbe sosul, pregătim chiftelele.
- Fasolea o zdrobim cu o furculița (eu am folosit fasole neagră și fasole albă)
- Adăugăm ceapă, usturoiul, condimentele ( după gust) și pesmetul sau tărâțele de psyllium.
- Formăm chifteluțele și le punem la cuptor pentru 10minute la 180 gr. C.
- Când legumele pentru piure sunt fierte, le scurgem de apă. Adăugăm uleiul de cocos, sare, puțin suc de lămâie, piper și smântână de soia pentru gătit (opțional). Blendăm bine până se formează un piure cremos.
- Când sosul marinara este gata, adăugăm în el chifteluțele.
- Servim piureul de țelină cu chifteluțele în sos marinara și murături!
- Poftă bună!
Keyword fara gluten, glutenfree, healthy, legume, vegan, veganfood
Un comentariu
Pingback: