Gazpacho raw
Rețete,  Supe

Gazpacho raw de roșii

Este sezonul roșiilor și profit din plin de acesta. Acum roșiile au putere și gust; de aceea, sunt prezente în majoritatea preparatelor pe care le fac, crude sau gătite în fel și chip. Și nu doar pentru că dau savoare oricărei mâncări, ci pentru că sunt o sursă excelentă de vitamine (A,B.C,K, D) și minerale (potasiu, magneziu, fier, calciu, fosfor) care au un rol deosebit în menținerea sănătății pielii, întărirea oaselor, reglarea nivelului glicemiei din sânge etc. Roșia este vedeta acestui gazpacho raw.

Gazpacho raw
Gazpacho raw

Ea va fi susținută și acompaniată de alte legume de sezon – castravetele și ardeiul kapia. O contribuție aparte are și ingredientul-surpriză: caisa. Rezultatul va fi woaw: o supă de vară, ușoară, reconfortantă și extrem de bogată în arome.

Un sfat înainte de a începe să pregătim preparatul: nu încerca această rețetă decât în sezon!

De ce avem nevoie:

  • o roșie mare;
  • 1 castravete;
  • ½ ceapă roșie;
  • ½ ardei kapia;
  • 1 cățel de usturoi;
  • câteva frunze de busuioc;
  • 2 caise coapte;
  • ½ linguriță de coriandru pudră;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 25 gr. semințe floarea soarelui;
  • 150 ml apă rece;
  • suc de lămâie, după gust;
  • sare, piper, după gust.

 Cantitățile sunt pentru 2 porții.

Pentru topping:
  • ½ castravete mic;
  • 2 roșii cherry;
  • ½ ceapă roșie;
  • ¼ ardei kapia.

Cum se prepară:

Spălăm bine toate ingredientele.

Curățăm castravetele de coajă.

Punem toate ingredientele pentru supă în cana unui blender și mixăm bine până obținem o cremă. Spre final adaugăm sarea, piperul și lămâia, după gust. Opțional putem adăuga 2-3 cuburi de gheță.

Pentru topping spălăm bine ingredientele și le tăiem cubulețe, fără să le curățăm de coajă.

Gazpacho raw

O lăsăm să se odihnească 10 minute la frigider și o consumăm imediat, căci fiind o supă crudă, își va schimba consistența și gustul în scurt timp.

Gazpacho raw
Gazpacho raw

Fii fresh!

Dacă iți plac supele raw, poți arunca o privire și aici sau aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *