
Gazpacho raw de roșii
Este sezonul roșiilor și profit din plin de acesta. Acum roșiile au putere și gust; de aceea, sunt prezente în majoritatea preparatelor pe care le fac, crude sau gătite în fel și chip. Și nu doar pentru că dau savoare oricărei mâncări, ci pentru că sunt o sursă excelentă de vitamine (A,B.C,K, D) și minerale (potasiu, magneziu, fier, calciu, fosfor) care au un rol deosebit în menținerea sănătății pielii, întărirea oaselor, reglarea nivelului glicemiei din sânge etc. Roșia este vedeta acestui gazpacho raw.

Ea va fi susținută și acompaniată de alte legume de sezon – castravetele și ardeiul kapia. O contribuție aparte are și ingredientul-surpriză: caisa. Rezultatul va fi woaw: o supă de vară, ușoară, reconfortantă și extrem de bogată în arome.
Un sfat înainte de a începe să pregătim preparatul: nu încerca această rețetă decât în sezon!
De ce avem nevoie:

- o roșie mare;
- 1 castravete;
- ½ ceapă roșie;
- ½ ardei kapia;
- 1 cățel de usturoi;
- câteva frunze de busuioc;
- 2 caise coapte;
- ½ linguriță de coriandru pudră;
- 2 linguri ulei de măsline;
- 25 gr. semințe floarea soarelui;
- 150 ml apă rece;
- suc de lămâie, după gust;
- sare, piper, după gust.
Cantitățile sunt pentru 2 porții.
Pentru topping:
- ½ castravete mic;
- 2 roșii cherry;
- ½ ceapă roșie;
- ¼ ardei kapia.
Cum se prepară:
Spălăm bine toate ingredientele.
Curățăm castravetele de coajă.
Punem toate ingredientele pentru supă în cana unui blender și mixăm bine până obținem o cremă. Spre final adaugăm sarea, piperul și lămâia, după gust. Opțional putem adăuga 2-3 cuburi de gheță.

Pentru topping spălăm bine ingredientele și le tăiem cubulețe, fără să le curățăm de coajă.

O lăsăm să se odihnească 10 minute la frigider și o consumăm imediat, căci fiind o supă crudă, își va schimba consistența și gustul în scurt timp.

Fii fresh!
Dacă iți plac supele raw, poți arunca o privire și aici sau aici.

Quesadillas vegane

Trufe de ciocolată vegane
S-ar putea să-ți placă și

Colac cu spanac, ricotta vegană și nucă
19 decembrie 2021
Plăcinte cu varză
5 noiembrie 2020